Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Măghiranul îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

ro

18 Dec, 2015 00:00 1629 Marime text
Originar din Egipt şi peninsula Arabică, măghiranul este o plantă aromatică populară, mai ales în zona mediteraneană, frunzele sale având o aromă asemănătoare celei de oregano, cu care se şi înrudeşte, însă mai dulce. Această plantă este bogată în substanţe nutritve, precum antioxidanţi, vitaminele A şi C, calciu, fier, ulei volatile, acizi graşi, triterpene şi flavonoizi. Doar două linguri de măghiran mărunţit conţin nu mai puţin de 18% fier.
 

Măghiranul are proprietăţi stomahice, antispastice şi sedative. Preparatele medicinale din această plantă pot îmbunătăţi simptomele asociate cu menopauza, ciclul menstrual şi, în plus, pot ajuta la stimularea lactaţiei. Printre afecţiunile pentru care se poate folosi măghiranul se numără insomniile, diabetul, spasmele musculare, durerile de cap, entorsele, depresiile, stările de anxietate, retenţia de apă sau durerile de spate. Mai mult de atât, măghiranul este cunoscut şi pentru faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
 
Pe de altă parte, ceaiul de măghiran este folosit pentru ameliorarea simptomelor de răceală, precum tuse iritativă, dureri de urechi, gât inflamat, dar şi în tratarea unor probleme digestive, inclusiv afecţiuni ale ficatului, scăderea apetitului, balonare, crampe abdominale, pietre la vezica biliară. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii