Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măghiranul, o importantă sursă de vitamina K

ro

24 Jun, 2014 19:09 1397 Marime text
Măghiranul, o plantă uşor de recunoscut datorită mirosului asemănător cu cel al pinului, este un remediu pentru numeroase afecţiuni nervoase şi digestive. Are proprietăţi tranchilizante şi anxiolitice, ce combat oboseala şi stresul.
Această plantă este bogată în vitamina K, dar are în compoziţia sa şi vitaminele E şi K, substanţe minerale, precum fier, calciu, zinc şi magneziu, acizi fenolici şi uleiuri esenţiale.
În scop terapeutic, măghiranul este folosit în tratarea balonărilor, a gastritei hiperacide, a afecţiunilor renale şi a cistitei. De asemenea, este folosit în dezinfectarea rănilor, tratarea tulburărilor provocate de menopauză şi a migrenelor. Pulberea din flori de măghiran tratează spasmofilia, impotenţa, bronşita şi tulburările nervoase.
Măghiranul este indicat în combaterea depresiei şi a insomniilor, în stimularea lactaţiei, eliminarea pietrelor la rinichi şi stimularea sistemului imunitar. Datorită efectului sudorific, măghiranul ajută la eliminarea toxinelor din corp.
Gargara cu ceai de măghiran combate afecţiunile mucoasei bucale (afte, herpes), iar uleiul esenţial ameliorează durerile provocate de entorse,  reumatism şi artrită, dacă este aplicat pe zonele dureroase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii