Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste

ro

20 Mar, 2015 00:00 1742 Marime text
Brânca ursului (Heracleum sphondylium) este o specie de plante din familia (Apiaceae), iar numele ei provine de la forma asemănătoare a frunzelor cu laba ursului.

Planta este perenă fiind răspândită în Europa, unde se poate întâlni în păduri.

Este o plantă care preferă zonele montane și submontane de la noi din țară, unde crește pe malul pâraielor și în locurile umede și nisipoase. Ajunge la o înălţime de până la doi metri, are florile albe și frunzele mari, adânc crestate. Are un miros specific, foarte aromat și ușor înțepător. De la brânca-ursului se folosesc, de regulă, florile și semințele, precum și rădăcina.

Brânca-ursului este o planta medicinală, denumită și ginseng românesc, cu o serie de proprietăți terapeutice care o fac utilizabilă în tratamentul multor afecțiuni. Planta este cunoscută ca remediu natural și ca afrodiziac în tratamentul problemelor ginecologice și de fertilitate.

Brânca ursului este recomandată pentru: îmbunătățirea digestiei, reglarea ciclului menstrual, în tratamentul impotenței, infertilității, epilepsiei și frigidității, sterilitate, atât feminină cât şi masculină, insuficienţă ovariană cu amenoree secundară, frigiditate, impotenţă, boli neuropsihice, anxietate, stări de nelinişte, hipertensiune arterială, menopauză instalată prematur, boli venerice (Gonoree, Sifilis, Chlamidya), îmbătrânire precoce, boli digestive (ale ficatului, stomacului, vezicii biliare), tulburări de digestie, traumatisme, răni, plăgi, dureri nevralgice (aplicaţii locale).

Sursa: voceaconstantei.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii