Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:57 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională a României la Constanţa Activităţi ale militarilor din cadrul Forţelor Navale Române

ro

28 Nov, 2014 10:14 1714 Marime text
Forţele Navale Române va desfăşura activităţi premergătoare sărbătoririi Zilei Naţionale a României.
 
Astfel, astăzi, de la ora 10.00, la Cercul Militar Constanţa, în colaborare cu Muzeul Marinei Române, va avea loc un simpozion dedicat Zilei Naţionale a României şi Gala de film. Tot astăzi, la Cercul Militar Tulcea, de la ora 10.00, are loc expoziţia de carte „Unirea cea Mare – 96 ani”, iar de la ora 14.00, tot la Cercul Militar Tulcea, va fi găzduită o expunere – „96 ani de la Unirea Bucovinei cu România”.
 
În perioada  28 noiembrie – 8 decembrie, Cercul Militar Mangalia va găzdui expoziţia de carte „Marea Unire”.
 
La data de 1 decembrie, în Sala Cenaclu a Cercului Militar Constănţa, va avea loc un concurs de rebus sub denumirea  „Marea Unire”, eveniment ce va fi organizat de Clubul „Delfinul”. Tot de 1 decembrie, de la ora 13.00, la Cercul Militar Tulcea, are loc simpozionul „Marea Unire - 96 ani”. În aceeaşi zi, de la ora 14.00 , tot la Cercul Militar Tulcea, este susţinută o Gală de filme istorice.
 
Totodată, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită prin ceremonii militare şi religioase în toate garnizoanele de marina luni, 1 decembrie, începând cu ora 10.00. Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori la monumentele Eroilor din Constanţa, Mangalia, Tulcea, Babadag şi Brăila după următorul program:
 
În garnizoană Constanţa, ora 10.00 – ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Români Căzuţi în Primul Război Mondial, Cimitirul Central Constanţa;
 
În garnizoană Mangalia, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Complexul monumental din Piaţă Republicii; iar între 17.30 şi 18.30 va avea loc Solemnitatea retragerii cu torţe, activitate la care va participa muzică militarã a Forţelor Navale.
 
În garnizoană Tulcea, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori în Piaţă Tricolorului;
 
În garnizoană Babadag, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor 1916-1918;
 
În garnizoană Brăila, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori în Piaţă Independenţei (Monumentul Eroinei Ecaterina Teodoroiu).
 
De asemenea, Forţele Navale participa în capitală la ceremonialul militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi la Paradă Militară organizată în Piaţă Constituţiei, cu aproximativ 250 de militari marinari şi cu tehnică năvală.
 
Pe dată de 1 Decembrie, toate navele militare vor arbora Marele Pavoaz.
 
La festivităţi au fost invitate oficialităţi ale administraţiilor locale, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membrii ai asociaţiilor şi ligilor de marina, cadre militare în rezervã şi retragere.

Sursa foto: arhiva

Ti-a placut articolul?

Comentarii