Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul flotei, contraamiral Cornel Eugen Cojocaru, despre nava antimină care va ajunge înainte de Crăciun la Constanța (VIDEO)

ro

01 Dec, 2023 13:02 1365 Marime text

Ziua Națională a României a fost marcată și la Constanța. 

Au fost ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii.  La eveniment a participat și comandantul flotei contraamiral Cornel Eugen Cojocaru.

Acesta a vorbit despre importanța evenimentului și nu numai. 

Mă simt foarte fericit...este Ziua noastră națională, ziua românilor!

 Ne-am putut bucura de o paradă militară, așa cum trebuie să aibă în fiecare garnizoană mare.

Am început seria manifestărilor din de dimineață, de la orele 09.00, am depus coroane de flori pentru eroii noștri, iar la ora 11.00, astăzi am asistat la parada militară, de aici din ganizoana Constanța. 

Este o mândrie pentru mine să pregătesc această paradă. Peste 500 de militari din Ministerul Apărării Naționale, de fapt din tot sistemul național de apărare publică și ordine în publică.

Peste 50 de de mașini au participat la la această paradă și, vedeți și dumneavoastră,  foarte mulți români care au venit astăzi să ne vadă și s-au bucurat de ceea ce au văzut.

Am făcut ceva deosebit, astfel încât în fiecare an să putem să bucurăm românii pentru această zi deosebită. Și vremea ne-a ajutat. Vremea a fost favorabilă și ca element de noutate,  pentru prima oară după mulți ani, am putut să aducem și aviația.

De asemenea ne-am bucurat să avem alături de noi aliații de la baza aeriană Mihail  Kogălniceanu, atât  parte din aliații noștri francezi, germani dar și din Statele Unite ale Americii. 


Cojocaru, despre nava care urmează să ajungă înainte de Crăciun la Constanța

Este un an deosebit pentru Forțele Navale! Uitați că s-a semnat în luna septembrie primul contract, guvern la guvern: guvernul României cu guvernul Marii Britanii. 

Vom avea în dotarea Forțelor Navale două vânătoare de mine. Într-adevăr, în momentul de față, echipajul primului vânător se află în portul Malaga, Spania. 

În urmă cu 3 săptămâni, la mijlocul lunii decembrie, primul vânător de mine va fi aici, la Constanța! 

Va fi o ceremonie de primire, este foarte important să amintesc acest lucru.

Știți foarte bine care este situația Geo strategică aici la Marea Neagră, pericolul de mine, atât mine din Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial, dar și minele din acest  război din Ucraina, mine în derivă, care este un pericol

Noi, Statul Major a Forțelor navale și liderii armatei române am ajuns la concluzia că avem nevoie de aceste capabilități pentru a elimina pericolul de mine, menținerea căilor de navigație libere în Marea Neagră este foarte importantă! 

Este misiunea noastră principală. Cu aceste capabilități vom putea să facem față amenințărilor din punct de vedere al pericolului de mine.

 

Declarațiile integrale pot fi urmărite în VIDEO de mai jos. 



Citește și:

Știri Constanța aziSpectacolul de foc de artificii de Ziua Națională aduce magia în Constanța (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii