Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a României, marcată la Constanța. Prefectul Coșa a transmis un mesaj manifest (VIDEO)

ro

01 Dec, 2023 11:16 1029 Marime text
În cadrul evenimentelor de la Constanța de Ziua Națională a României, prefectul Coșa a luat cuvântul în cadrul manifestărilor. 

Acesta a rostit un mesaj manifest. 

“1 Decembrie e una din acele zile unde ne rostim la mulți ani. Este primul 1 decembrie unde nu pot avea aceste trăiri pentru ca în județul Constanța mai există 3000 de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci fără curent și apă. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România.

Poate ar trebui să transpunem acest cuvânt și în viața cotidiană. Ar trebui să ne facem treaba unde suntem plătiți de salarii și dividende. Să nu mai vedem doar elevul, pacientul, și să vedem omul cu toată lumea lui interioară”
 

Vă prezentăm în continuare mesajul transmis de prefectul Coșa: 

Bună ziua dragi români!

1 decembrie este una dintre acele zile în care ne spune la mulți ani,rostim cuvinte frumoase și asta ne face să ne credem niște oameni mai buni.

Vă mărturisesc că este primul 1 decembrie în care nu pot avea aceste trăiri. Și aceasta întrucât în județul Constanța după aproape o săptămână de zile, mai există încă 3.000 de familii, care nu sunt alimentate cu energie electrică și unele cu apă.

3.000 de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual ci și din punct de vedere al condițiilor de trai.

Din 1918, pe actele noastre de identitate scrie România. Poate că ar trebui să transpunem sentimentele pe care le avem când citim acest cuvânt România și în viața cotidiană... și nu e complicat.

Ar trebui în primul rând să ne facem treaba pentru care suntem plătițiprin salarii sau prin dividende, acolo unde suntem.



În al doilea rând, ar trebui să dăm dovadă de mai multe empatie, să nu mai vedem în persoana din fața noastră doar elevul, pacientul ,mașina rămasă în zăpadă, plătitorul de facturi de utilități ci să vedem omul cu toate trăirile cu toate sentimentele cu toată lumea lui interioară și să respectăm pentru asta așa cum și noi la rândul nostru, fiecare dintre noi. Așteptăm respect de la ceilalți.

Deșteaptă-te române! La mulți ani România! - se arată în conținutul mesajului transmis de Coșa. 

 

Citește și:

 Știri Constanța aziLIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii