Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziții, în dosare de evaziune fiscală, divulgare de informaţii şi abuz în serviciu

ro

22 May, 2018 16:03 2160 Marime text
Ieri, polițiștii din Harghita, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare în județele Harghita şi Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală, divulgare de informaţii şi abuz în serviciu.
 
Aceștia au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 400 de m.c. de material lemnos, peste 100 de litri de alcool,  3.800 de lei şi înscrisuri și documente de evidență contabilă.
 
La data de 21 mai a.c., polițiștii din Harghita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, dintre care 18 în judeţul Harghita şi 5 în judeţul Ilfov, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicați 427,34 m.c. de material lemnos, 113,5 litri alcool, 1 cartuș de vânătoare,  un calculator, un laptop, 5 telefoane mobile, 3.800 de lei, înscrisuri și documente de evidență contabile, pentru probarea activității infracționale.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, faţă de tot atâtea persoane bănuite de săvârşirea faptelor. Este vorba despre 8 bărbaţi din judeţul Harghita şi unul din judeţul Argeş, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani.
 
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.
 
La activități au participat și polițiști ai direcțiilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică și criminaliști din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
De asemenea, în activități au fost implicați și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, precum și ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, specialişti criminaliști, polițiști de investigații criminale, de ordine publică, de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase şi ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, toți din cadrul I.P.J. Harghita.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii