Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:33 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Dîncu transmite că Arena Naţională se va redeschide în viitorul apropiat

ro

13 Mar, 2016 16:42 1264 Marime text
 
Vice-premierul Vasile Dîncu a declarat că există posibilitatea ca Arena Naţională să fie redeschisă în viitorul apropiat.
 
Potrivit acestuia cel mai probabil stadionul va fi redeschis în cursul săptămânii următoare.
 
„În acest moment, existau toate condiţiile ca meciul cu Spania să se desfăşoare aici. Legea prevede ca, în cazul în care nu există o autorizaţie de protecţie la incendii din partea ISU, să se ia măsuri suplimentare, să se facă un plan comun de măsuri între pompieri, salvare, ISU şi toţi ceilalţi şi să se desfăşoare meciul în condiţiile acestea. Este legală această soluţie şi a avut loc până acum. Odată cu spaima de după Colectiv, spaimă care a cuprins administraţia din Bucureşti, primarul a interzis meciurile. Am făcut împreună cu primăria, experţii de la primărie, pompierii şi ceilalti, deşi nu era în atribuţiile mele, un proiect pentru un plan comun de măsuri de protecţie şi până la urmă primarul nu a avut curajul sau a urmărit altceva şi nu vrut să pună în practică acest plan pentru a se desfăşura meciul. Dacă din 2011 până în 2016 primăria s-ar fi preocupat să aducă buletine de analiză cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, după un scandal mediatic, în 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, şi care spune că e de categoria B, deci se pot desfăşura meciuri. Probabil că luni, în cadrul şedinţei Comisiei, agreementul va fi oferit primăriei şi deci se vor putea desfăşura meciuri în viitor pe stadionul naţional”, a declarat Vasile Dîncu pentru ProTV.
 
Vă reamintim că Arena Naţională a fost închisa la începutul lunii noiembrie din cauza unor probleme ridicate de materialul din care este construit acoperişul retractabil.
 
Reprezentanții Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au decis că stadionul poate fi folosit dacă Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Bucureşti îşi asumă răspunderea, ISU neoferind aviz favorabil de funcţionare.
 
Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a transmis că îşi asumă răspunderea pentru redeschiderea stadionului pentru a se putea disputa meciul amical cu Spania ce va avea loc pe 27 martie.
 
Însă în același timp, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, nu a dorit să facă acest lucru.
 
Arena Națională are o capacitate de 55.634 de locuri și a costat 234 de milioane de euro.
 

Sursa foto: bzv.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii