Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varianta oficiala 70.000 de bugetari vor fi disponibilizati pana anul viitor

ro

21 May, 2010 15:47 776 Marime text
Cifra a fost confirmată de ministrul Sebastian Vlădescu la televiziunea publică, acesta susţinând că ea apare în acordul cu FMI.

70.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi până anul viitor. Aceasta este cifra oficială trecută în scrisoarea de intenţie pe care Guvernul intenţionează să o trimită săptămâna viitoare FMI-ului. „Noi nu avem ţelul de a da oameni afară. În scrisoarea de intenţie scrie că vom restructura diverse sectoare ale părţii bugetare, a economiei româneşti în aşa fel încât să coborâm numărul de angajaţi de la 1.360.000 în acest moment până la 1.290.000 anul viitor", a spus la televiziunea publică ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

El a subliniat faptul că disponibilizarea acestui număr de angajaţi de la stat este o discuţie cu care toate lumea a fost de acord. Sebastian Vlădescu a amintit că în sistemul bugetar există un exces de personal vizavi de calitatea seriviciilor şi de eficienţa lor. Prin această măsură, guvernanţii se aşteaptă să obţină un sistem de stat mai eficient. „Oameni mai puţini şi cu servicii mai bune înseamnă un sistem mai eficient. Asta vrem cu toţii să obţinem", a explicat Vlădescu.

Sursa:  Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii