Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL cere demiterea prefecţilor de Constanţa, Buzău şi Vrancea

ro

13 Feb, 2012 16:30 812 Marime text

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni, la finalul şedinţei USL, că Opoziţia a cerut premierului demiterea din funcţie a trei prefecţi care au dus o "bătălie politică" în loc să colaboreze cu primarii USL pentru ajutorarea oamenilor afectaţi de ninsori.

"Situaţia tragică din Vrancea, Buzău şi Constanţa se extinde în ţară. Principala preocupare a noastră, a Opoziţiei, nu a fost aceea de stârnire a unui nou scandal politic, ci de a ajuta oamenii respectivi. Aleşii noştri locali din Vrancea şi din Buzău, încă de acum o săptămănă au tras toate semnalele de alarmă necesare, iar colegii noştri din toate zonele ţării sunt deja într-un dispozitiv prin care să îi ajutăm pe oamenii de acolo atât cât putem. Trebuie vorbit de responsabilităţi privind cum s-a ajuns în acest situaţie. Cei doi preşedinţi de Consilii Judeţene şi primarii din zonă au cerut declanşarea stării de alertă încă de lunea trecută, eu am făcut acelaşi lucru în numele USL miercuri, iar vineri am cerut declararea stării de urgenţă, văzând că lucrurile se înrăutăţesc. Din păcate nu s-a întâmplat nimic din aceste lucruri care ar fi putut salva vieţi omeneşti. De lunea trecută, preocuparea principală a autorităţilor a fost instalarea noului Guvern. În timp ce oamenii îngheţau în case, ei negociau funcţii, instalau tot felul de miniştri, unul mai ineficient ca altul. Mă uit cum domnul Berca are acelaşi grad de incapacitate profesională pe care l-a avut şi Igaş şi repet, vinovăţia celor aflaţi la putere este că nu a reacţionat la semnalele din teritoriu", a declarat el.
Ponta a adăugat că autorităţile trebuie să înceteze "bătălia politică" cu primarii Opoziţiei. "Am cerut premierului să analizeze şi să dispună înlocuirea din funcţie a celor trei prefecţi, de Buzău, Vrancea şi Constanţa, care au preferat să-şi continue o bătălie politică contra autorităţilor locale ale Opoziţiei decât să-şi facă datoria de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu şi să ia măsuri. Este deja foarte târziu pentru starea de alertă, la şase zile de când a fost cerută de autorităţile locale. Este vremea ca autorităţile centrale să-şi facă datoria faţă de cetăţean, şi nu faţă de partidele care îl susţin în Parlament", a precizat liderul PSD.

Sursa: http://www.realitatea.net/usl-cere-demiterea-prefectilor-din-buzau-vrancea-si-constanta_913293.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii