Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Grevă spontană la RATC. Şoferii cer salarii mărite (galerie foto)

ro

22 May, 2013 08:06 3803 Marime text
Şoferii de la Regia de Transport în Comun au intrat în grevă spontană în această dimineaţă.
Ei cer salarii mai mari.
Transportul în comun este paralizat pentru că niciun autobuz al regiei nu a ieşit în trafic.
Niciun oficial al regiei nu a putut fi contactat, sindicatul, conducerea şi o delegaţie a şoferilor intrând la discuţii pentru aplanarea conflictului şi reluarea transportului pe trasee.

Angajaţii RATC cer mărirea salariilor cu 60 %, acordarea primelor de vacanţă, acordarea sporurilor de vechime, a sporurilor de muncă grea, drepturi care nu le-ar mai fi fost acordate.

Angajaţii RATC spun că nu vor relua activitatea decât după ce îşi vor da demisia următorii: Timur Ibram (liderul de sindicat), Barii Gevat, Marin Cornel, Nicolae Vatră şi Dumitru Coiciu.

UPDATE:

Ce spune directorul general al RATC despre protestul angajaţilor

Ovidiu Tănase a precizat că greva este ilegală. „Culmea este că ieri am avut o întâlnire cu sindicatul timp de trei ore şi nu mi s-a comunicat nimic. Revendicările angajaţilor se schimbă de la oră la oră. Au cerut demisia liderului de sindicat, lucru care s-a şi întâmplat. Acum vor mărire de salariu şi anumite sporuri. Le-am cerut să desemneze 5 reprezentanţi să vină la dialog”, a declarat Ovidiu Tănase.
În aceste momente se aşteaptă la sediul regiei Primăriei Constanţa începerea negocierilor la care va participa şi viceprimarul Gabriel Stan.  

UPDATE:

În urmă cu câteva momente, viceprimarul Gabriel Stan a sosit la sediul RATC, urmând să înceapă negocierile.

UPDATE:

Gabriel Stan le-a declarat greviştilor următoarele: „Dacă ieşiţi azi la muncă, nu vom ajunge la Tribunal pentru acest protest ilegal”.

UPDATE:
Deşi în urma discuţiilor purtate, viceprimarul i-a consvins pe reprezentanţii greviştilor prezenţi la negocieri să reia activitatea, angajaţii RATC opun în continuare rezistenţă. 
Dacă protestul a fost până acum unul paşnic, angajaţii scandează acum „Demisia” şi „Nu ieşim la muncă”.

UPDATE 1:

Întrucât greviştii au cerut demisia următorilor: Timur Ibram (liderul de sindicat), Barii Gevat, Marin Cornel, Nicolae Vatră şi Dumitru Coiciu, în urmă cu scurt timp, directorul RATC, Ovidiu Tănase, a semnat dispoziţii de suspendare pe o perioadă de lună a contractelor de muncă apraţinând următorilor: Barii Gevat, Nicolae Vatră şi Marin Cornel.
În urma conflictului de muncă, liderul de sindicat, Timur Ibram, şi-a dat demisia.
În cazul lui Dumitru Coiciu nu s-a luat nicio măsură, întrucât acesta este plecat în Turcia, iar până la întoarcerea sa în tară, nu se poate face nimic.

UPDATE 2:

Şoferii de la Regia de Transport în Comun Constanţa vor ieşi pe traseu peste jumătate de oră după ce, în această dimineaţă, ei au declanşat o grevă spontană. Transportul în comun a fost paralizat pentru că niciun autobuz al regiei nu a ieşit în trafic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hmm 22 May, 2013 10:56 Stai ca deja imi iau popcornul langa mine.