Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:46 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Un elicopter românesc participă la operaţiunea Poseidon Rapid Intervention (video)

ro

12 Mar, 2016 11:26 917 Marime text
 
Un elicopter de tip Eurocopter EC-135 al Inspectoratului General pentru Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, participă, începând de astăzi, la Operațiunea Comună Poseidon Rapid Intervention a Agenției FRONTEX, din cadrul Rețelei Europene de Patrulare (European Patrol Network).
 
Elicopterul Ministerului Afacerilor Interne, cu un echipaj format din patru piloți,  va fi dislocat pentru două săptămâni în insula Samos din Grecia.
 
 
În operațiunea desfășurată de Agenția FRONTEX sunt angrenate diverse capabilități terestre, maritime și aeriene din 26 țări, având ca scop combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere din zona est-mediteraneană.
 
 
România este un contributor important la acțiunile FRONTEX, participând la misiunile de combatere a migrației ilegale din Marea Mediterană, în zona maritimă a Italiei și a Greciei, dar și la misiunea de la granița dintre Serbia și Macedonia.
 
 
În calitate de partener asociat al Agenției FRONTEX, Inspectoratul General de Aviație al MAI a participat la operațiuni comune începând din anul 2010 (Operațiunile RABIT, Poseidon Sea din 2010, 2011, 2015, Poseidon Land 2012).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii