Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

ro

23 Apr, 2024 15:05 496 Marime text
Sursa galeriei foto: Primăria Constanța
 
  • Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța au participat la un exercițiu de producere a unui seism.


 Producerea unui cutremur a fost tema exercițiului la care au participat ieri elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Reprezentanții Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și ai Inspectoratului Școlar Județean urmăresc prin acest exercițiu să formeze un comportament adecvat care să le asigure participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de seism, potrivit Primăriei Constanța.

 

„Elevii au aflat cu această ocazie care sunt regulile de comportare şi măsurile de protecţie ce trebuie adoptate în timpul producerii cutremurului şi după ce mişcarea seismică a trecut”, precizează edilii.Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii în cazul unui cutremur.


Astfel de exerciţii se vor organiza și în perioada următoare și la alte unități de învățământ, astfel încât tot mai mulți elevi să fie informați corect în ceea ce privește comportamentul pe care trebuie să-l aibă în caz de seism şi anumite pericole la care pot fi supuşi.

Citește și
Primăria ConstanțaAtenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii