Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la moartea părintelui Arsenie Papacioc. Află ce evenimente vor avea loc în memoria sa!

ro

11 Jul, 2012 13:43 1863 Marime text
Arhiepiscopia Tomisului anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că vineri, începând cu ora 17.00, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius“ se va derula simpozionul „Arsenie Duhovnicul“. Despre cel care  a fost părintele Arsenie Papacioc vor vorbi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Arhim. Andrei Tudor, stareţul mănăstirii Dervent, pr. Iustin Petre, stareţul mănăstirii „Sf. Ioan Casian”, preotul Ilarion Ion de la mănăstirea Crucea şi preotul Cezar Axinte. La finalul evenimentului va fi lansat volumul „Teme augustiniene“ a protos. Dr. Arsnie Obreja, apărută la editura Arhiepiscopiei Tomisului.
Potrivit comunicatului de presă, „sâmbătă, 14 iulie, începând cu ora 8.45, din încredinţarea PF Daniel, Patriarhul României, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie, iar de la ora 11.00 va oficia slujba parastasului de un an de la mutarea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc la mănăstirea «Sfânta Maria» din Techirghiol”.
„Părintele Arsenie s-a născut în data de 15 august 1913, în comuna Perieţi din judeţul Ialomiţa. La vârsta de 36 de ani a primit călugăria la mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ. Un an mai târziu, pe data de 26 septembrie 1950 a fost hirotonit preot la mănăstirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al Părintelui Ilie Cleopa.  
A suferit mulţi ani de închisoare şi prigoană comunistă alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic şi mulţi alţii. Din anul 1976 a fost  duhovnic al mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol. Numit şi „duhovnicul de la Malul Mării”, Părintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai României. A avut o evlavie deosebită faţă de Maica Domnului, al cărei ajutor ne-a sfătuit să îl cerem neîncetat“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii