Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendii provocate de coșurile de fum necurățate în județul Neamț. Au intervenit pompierii

ro

26 Jan, 2024 09:39 664 Marime text
Foto: ISU NeamțCoșurile de fum necuraţate, deteriorate sau neprotejate termic față de materialele combustibile reprezintă cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor în acest sezon. 

Potrivit ISU Neamț, ca urmare a unui apel la 112 de la ora 14:45 forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Mărgineni și Punctul de lucru Roznov au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce s-a manifestat la coșul de fum al unei locuințe din comuna Mărgineni.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necuraţat.

„Un alt incendiu a fost anunțat la ora 21:10 care a necesitat intervenţia pompierilor de la Detașamentul Târgu-Neamț. Apelantul a anunțat producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Dolhești din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD)“ - au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe cu posibilități de generalizare. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 mp și s-au deteriorat bunuri din interiorul a trei încăperi (mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile).

„O femeie de 68 de ani, care a suferit un atac de panică și ușoare arsuri la nivelul feței, a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Târgu-Neamț. 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile“ - au mai menționat reprezentanții ISU Neamț.

Citește și: 

Dosarul Ferma Dacilor. Instanţa amână judecarea contestaţiei funcţionarei arestată preventiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii