Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu Armata Română are misiunea să apere teritoriul dobândit în Marea Neagră în procesul de la Haga

ro

25 Oct, 2014 14:32 1202 Marime text
Președintele Traian Băsescu a fost prezent, astăzi, la Carei, acolo unde a participar la ceremoniile militare preilejuite de celebrarea Zilei Armatei Române. Șeful statului a afirmat că  Armata Română are obligația și misiunea să apere teritoriul dobândit în Marea Neagră în procesul de la Haga.

 "O nouă misiune apărută pentru Armata Română în ultimii zece ani este apărarea, conservarea teritoriul dobândit în procesul de la Haga în Marea Neagră. Flota de război a României, trupele terestre situate în Dobrogea au obligația și misiunea să apere acești peste 10.000 de kilometri pătrați dobândiți în Marea Neagră și care înseamnă resurse uriașe pentru sistemul energetic național", a spus Traian Băsescu în discursul susținut la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei.

La final, el a mulțumit Armatei Române și pentru modul cum și-a îndeplinit misiunile în perioada de zece ani a mandatului său.
 
Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României și împlinirea a 70 de ani de la acțiunile de eliberare a teritoriului național purtate de Armată în cel de-al Doilea Război Mondial au început în această dimineață, la Ansamblul Monumental "Glorie Ostașului Român" din Carei. La eveniment au participat președintele Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, alături de alte oficialități.

În acest an se împlinesc 70 de ani de la eliberarea întregului teritoriu al României de sub ocupația horthystă, la 25 octombrie 1944 fiind eliberate ultimele localități românești — Carei și Satu Mare.

Sursa foto: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii