Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, primele declaraţii după alegerile prezidenţiale

ro

19 Nov, 2014 18:37 2036 Marime text
Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut în această seară primele declaraţii după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Şeful statului a făcut referire la numirea ministrului Culturii şi a ministrului de Externe.
 
“Am decis să fac numirea ministrului de Externe şi a ministrului Culturii simultan şi în momentul de faţă avem chestuini de ordin legal care trebuie duse la bun sfârşit. Mihnea Motoc este un excelent ambasador care, cu siguranţă, va fi un excelent ministru de Externe. În primul rând, domnia sa  trebuie să demisioneze din Corpul diplomatic şi revocarea sa din funcţia de ambasador. Nu există niciun dubiu asupra competnţelor domunului Mihnea Motoc, dar trebuie să nu îl punem în situaţia de incompatibilitate. Nu se publică în Monitor până nu apare şi revocarea din funcţia de Ambasador.”

De asemenea, preşedintele României a declarat că a dat aviz de urmărire penală pe numele lui Cristian David,  fost ministru al Internelor și Reformei Administrative. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cerceteză pe Cristian David pentru săvârşirea infracţiunilor  de  luare de mită şi spălare de bani.

Referitor la problemele apărute pe parcursul desfăşurării alegerilor prezidenţiale în turul doi, în diaspora, Traian Băsescu a declarant: “De la momentul închiderii votului am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările făcute premergător începerii campaniei, în timpul şi între cele două tururi. Toţi ambasadorii - Paris, Londra, Roma, Madrid - au solicitat prin MAE mărirea numărului de secţii de votare. Aş vrea că românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de mărire a numărului de secţii, inclusiv ambasadorul de la Berlin. Dacă e ceva de reproşat, nu e pentru ambasadorii noştri.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii