Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsesc, îngrijorat de rezultatul expertizei în cazul Colectiv "Ceva nu se leagă"

ro

03 Jan, 2016 23:25 1754 Marime text
Fostul preşedinte, Traian Băsescu a declarat, în această seară, la un post de televiziune, că este îngrijorat în legătură cu rezultatul expertizei de la Petroşani, legate de incendiul din clubul bucureştean Colectiv.


Reamintim că în acest moment  experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi protecţie Antiexplozivă de la Petroşani desfăşoară  o anchetă  dupa incendiul din Colectiv.
 
"Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu se leagă. Întârzierea în prezentarea rezultatelor expertizei de la Petroşani, deci ceva nu este în regulă, probabil rezultatele experimentale nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteză de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere. Au murit 63 de oameni, avem o expertiză care a început acum o luna şi totuşi se tergiversează un raport final (…) ceva nu se leagă, când au murit 63 de oameni, am văzut azi o declaraţie a directorului institutului de la Petroşani, acolo sunt profesioniştii cei mai buni pe care-i are România, dar când sunt 63 de morţi spui că prin februarie o să dăm expertiză…acolo sunt de scris, şi eu am fost expert al ministerului Justiţiei pe probleme navale şi scrii 10 pagini cu descrierea procedurii, iar evenimentul va fi descris în 3 pagini, deci sunt de scris practic 3 pagini, descrierea va avea probabil 3-4 pagini. Ceva nu leagă cu această întârziere, când sunt 63 de morţi, Dumnezeu să-I ierte, cel mai mare accident colectiv din ultimii 50 de ani cred, să nu apară expertiză după ce s-au afcut toate probleme. Am fost asiguraţi că s-a făcut o simulare..îmi vine foarte greu să cred că o astfel de experiza este permis să fie amânată. Eu sunt convins că experţii de la Petroşani ştiu deja ce nu bate, ce nu se potriveşte cu versiunea de până acum", a declarat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate.


Sursă foto: dcnews.ro        
                                                           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii