Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:11 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Rugină, despre supravegherea impusă de minister "Nu înseamnă decât să ne facem treaba și să fie disciplină!"

ro

06 Sep, 2014 14:30 920 Marime text
Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat vineri, în Constanța, că, începând din această toamnă, Universitatea de stat Ovidius din Constanța intră în supravegherea specială a Ministerului Educației Naționale.

Universitatea Ovidius a fost inclusă pe lista scurtă a celor cinci universități ce vor fi supravegheate din această toamnă, pe o perioadă de trei ani, pentru rezolvarea deficiențelor grave de management educațional și organizatoric.

Noul rector al universităţii „Ovidius“ din Constanţa, prof. univ. dr.  Sorin Rugină a declarat pentru ZIUA de Constanța că mesajul este același cu cel pe care l-a primit și el din partea ministerului și, pe care a ținut să-l facă public, în urmă cu trei luni, la momentul preluării mandatului.
"Este un anunț oficial făcut de Ministerul Educației prin domnul ministru Mihnea Costoiu. Se pare că o parte dintre colegi nu au înțeles acest mesaj, care ieri le-a fost retransmis de domnul ministru. Dacă eu nu am fost crezut, măcar pe domnul ministru să-l creadă. Cine nu înțelege acest mesaj, pleacă, aceasta este traducerea celor afirmate de ministru. Universitatea are suficiente cadre didactice, cei care nu se conformeză noilor reguli să plece la alte unviersități din țară... Universitatea este în pericol. Este o lipsă de disciplină. Este dificil să conduci această universitate.", a precizat rectorul Universității Ovidius.

Prof. univ. dr.  Sorin Rugină a menționat și că supravegherea impusă de minister "nu înseamnă decât să ne facem treaba și să fie disciplină". "Măsurile sunt deja cele începute, cu suspendarea unor decani. Aceste măsuri trebuie continuate și intensificate", a mai afirmat noul rector al Universității Ovidius.

Facultatea de Medicină, în vizorul Ministerului Educației

Referindu-se la disfuncționalitățile organizatorice și de management educațional constatate la Universitatea Ovidius, ministrul delegat a menționat că acestea s-au manifestat încă din perioada 2010-2011, anterior scandalului de corupție în urma căruia a fost demis rectorul Dănuț Epure.

"Din nefericire, de abia acum, în urma finalizării raportului de control la Universitatea Ovidius, au fost constatate o serie de probleme grave legate de managementul universității, organizare, derularea procedurilor de admitere și finalizare a studiilor, înmatricularea studenților, probleme destul de complicate. Spun din nefericire pentru că așa cum se prezentau lucrurile inițial, în vară, atunci când am introdus celelalte patru universități în sistemul de supraveghere, nu era finalizat raportul de la Ovidius al Corpului de control. Acum raportul este finalizat și Universitatea Ovidius va fi una dintre cele cinci universități nou monitorizate, începând cu anul 2014-2015 (...) Sunt probleme serioase în organizarea universității, în metodologiile de lucru, în modul cum sunt organizați, sunt probleme serioase legat de planurile de învățământ, de modificarea lor după ce au fost aprobate, de management. Am în vedere în mod special Facultatea de Medicină", a conchis Mihnea Costoiu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii