Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră participă, la Canberra, la un simpozion

ro

15 Jun, 2015 13:54 1675 Marime text
 
În perioada 15 – 16 iunie, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, Secretarul General al Rețelei Universităților de la Marea Neagră, participă la Canberra, în Australia, la lucrările Simpozionului cu tema: „Diaspora Românească din Domeniul Științific și Oportunitățile Oferite de Programul Uniunii Europene Orizont 2020”.

Manifestarea este organizată către Ambasada României din Australia și reunește specialiști din domeniul cercetării știintifice și din mediul universitar, din cadrul întreprinderilor inovative, din administrație, precum și membrii ai corpului diplomatic. Manifestarea, prima de acest gen, a fost organizată la inițiativa și în coordonarea a ambasadoarei Nineta Bărbulescu.

În discursul său, prof. Mamut, a prezentat activitățile desfașurate în cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră - RUMN, tipurile de proiecte, mecanismele de cooperare, sursele de finanțare și evenimentele organizate. Au fost evocate modalitățile prin care Universitățile din Australia ar putea să inițieze colaborări cu universitățile membre ale RUMN și avantajele legate de deschiderea atât către programele Uniunii Europene cât și către programele regionale din zona Mării Negre și a Mării Caspice.

Ca studiu de caz s-au prezentat rezultatele preliminare obținute în colaborarea inițiată cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie și Universitatea Naționala din Australia în domeniul sistemelor de valorificare a energiei solare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii