Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, Universitatea „Ovidius” își votează rectorul. Cine este favorit în alegeri

ro

24 Jun, 2020 00:00 4823 Marime text

Cea mai mare universitate la Marea Neagră din țările Uniunii Europene, cum și-a consacrat deja titulatura Universitatea „Ovidius”, își alege astăzi rectorul.
Începând cu ora 8 (și până la ora 20), în Cantina Universității (etajul I, Bd. Mamaia nr. 124, pentru cine încă nu știe) se va desfășura votul pentru cele trei secții de votare stabilite, în scrutinul pentru desemnarea rectorului.
Cel de-al doilea tur pentru alegerea rectorului – care este prea puțin probabil să se întâmple – a fost programat pentru prima zi a lunii lui Cuptor.


În urmă cu șase ani, la alegerea rectorului cu origini brașovene Sorin Rugină (născut pe 3 iulie 1951, asta apropo că se apropie) au avut drept de vot 755 de persoane, alese din rândul celor 16 facultăți. Pentru a putea fi validat scrutinul de astăzi este necesară prezența a cel puțin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot.
 

O campanie virtuală, văduvită de confruntările celor trei candidați

Prof. univ. dr. Dan Marcel Iliescu (actualmente președintele Senatului Universității „Ovidius”), prof. univ. dr. Eden Mamut și prof. univ. dr. Octavian Dumitru Unc sunt cei trei candidați care astăzi își vor număra voturile.


Din preambulul la Planul managerial al prof. univ. dr. Dan Marcel Iliescu am reținut că „Decizia de a candida la Rectorat am luat-o în urma unei perioade de opt ani în decanatul celei mai mari facultăți din Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Medicină. În tot acest timp, m-am confruntat cu probleme complexe cărora le-am găsit soluții viabile prin efortul comun și implicarea colegilor mei, spre binele întregii comunități academice. Însă ceea ce m-a motivat cel mai mult a fost tocmai interacțiunea cu colegii mei din Facultate și din Universitate, colegi pe care am avut ocazia să-i cunosc de-a lungul timpului, cu care am colaborat în calitate de membru în Consiliul de Administrație și în Senat, ale căror idei și dorințe cu privire la ceea ce ar putea deveni Universitatea noastră le-am putut asculta. Nu mai puțin, studenții noștri mi-au întărit convingerea că împărtășim un ideal comun numit Universitatea «Ovidius» din Constanța”.

Misiunea asumată de prof. univ. dr. Eden Mamut pentru mandatul 2020-2024 „este de a canaliza și orchestra toate energiile pozitive din cadrul acestui locaș de educație, pentru a re-inventa Universitatea Ovidius astfel încât să se asigure flexibilitatea și agilitatea programelor de educație în vederea dezvoltării de talente la nivelul actual al exigențelor pe plan European și global, pentru a aborda o evoluție fără precedent în cunoașterea științifică și în accelerarea transferului de cunoștințe dintre mediul universitar, industrie și societate în general, care să conducă la un impact cu valoare adăugată ridicată asupra dezvoltării întregii regiuni de Sud-Est a țării, punând accent pe digitalizare, promovarea incluziunii sociale și pe eco-inovare sub toate aspectele acestora”.


Iar argumentele pentru candidatură ale prof. Octavian Dumitru Unc urmăresc treia axe: 1. Profesionale – reprezentate de calitatea academică, cariera chirurgicală și multidisciplinaritatea domeniilor de competență; 2. Manageriale - șef de clinică, director medical Clinica de chirurgie „MACTA” și munca în echipă; 3. Personale - viziunea, relaționarea facilă, capacitatea decizională, altruismul, onestitatea și comunicarea tranșantă.
Surprinzător, ieri, în prag de alegeri, pe portalul Tribunalului Constanța a apărut dosarul cu nr. 11978/212/2020, secția contencios administrativ și fiscal, având ca obiect „ordonanță președințială”, în care părți sunt Unc Octavian Dumitru, în calitate de reclamant, și Universitatea „Ovidius”, în calitate de pârât. Din câte am aflat, conform unui comunicat, candidatul Unc Octavian Dumitru la funcția de rector contestă organizarea alegerilor în această perioadă de pandemie.


Ieri, într-un scurt sondaj telefonic în avanpremiera alegerilor de astăzi, am adresat câtorva importanți universitari constănțeni întrebarea „pe cine considerați favorit în alegeri”, iar răspunsul a fost unanim: Dan Marcel Iliescu.


Citește și:

Senatul Universității „Ovidius” Constanța a decis Campanie electorală on-line a celor trei candidați la funcția de rector. 24 iunie – ziua votului (documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii