Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul General al Rețelei Universităților de la Marea Neagră a efectuat o vizită oficială în Turcia

ro

28 Dec, 2021 12:34 1571 Marime text


 
  • În perioada 20-24 decembrie 2021 Prof. Dr. Eden Mamut, Secretar General al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN) a efectuat o vizită oficială de lucru în Turcia.
        



Pe parcursul vizitei au avut loc întâlniri cu domnul Amb. Lazăr Comănescu, Secretar General al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), cu  Prof. Dr. Erol Özvar, Președintele Consiliului pemtru Învățământ Superior din Turcia, cu Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Rectorul Universității Boğaziçi din Istanbul și cu Prof. Dr. Abdullah Atalar, Rectorul Universității Bilkent din Ankara.
 




De asemenea, au fost vizitate laboratoare și centre de cercetare și au avut loc întâlniri de lucru cu cadre didactice și cercetători de la diferite departamente, facultăți și centre de cercetare de la Universitatea Boğaziçi din Istanbul, Universitatea Bilkent din Ankara și Universitatea Tehnică Karadeniz din Trabzon.


 
Programul vizitei a inclus întâlniri de lucru cu Dr. Ercan Küçük, Directorul Institutului Central pentru Cercetări în Domeniul Pisciculturii, vizitarea unei ferme de acvacultură din Trabzon și a Agenției de Dezvoltare din zona Est a Mării Negre - DOKA din Trabzon.




Pe parcursul vizitei și al întâlnirilor de lucru au fost abordate teme legate de direcțiile prioritare ale RUMN și activitățile planificate pentru perioada următoare, au fost detaliate proiectele care se află în diferite faze de implementare sau în pregătire pentru diferite apeluri și s-au stabilit termenele și responsabilitățile pentru activitățile convenite.


 



În 2022, Rețeaua Universităților de la Marea Neagră va fi implicată în programul de activități dedicate Aniversării celor 30 ani de activitate a Organizației Cooperării Economice de la Marea Neagră și în procesul de actualizare a Agendei Economice pentru Marea Neagră.





Sursă foto: Rețeaua Universităților de la Marea Neagră 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii