Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvatorii SMURD, morți în urma prăbușirii elicopterului în Republica Moldova, au fost decorați post-mortem

ro

04 Jun, 2016 13:56 2243 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de decorare post-mortem a salvatorilor SMURD care și-au pierdut viața după ce s-au prăbușit joi cu elicopterul în Republica Moldova.
 
Mai exact, Iohannis a semnat decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru și a căpitan-comandorului Șocae Constantin Voicu.
 
Pentru înaltul profesionalism, umanismul și spiritul de sacrificiu dovedite în numeroase acțiuni de salvare a vieților omenești la care au participat în cadrul SMURD Iași, președintele a conferit post-mortem: Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler medicului Mihaela Dumea, Crucea Națională "Serviciul Credincios" clasa a III-a asistentului medical principal Adrian-Gabriel Sandu; Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari comandorului Ilie Doru Gavril și căpitan-comandorului Constantin Voicu Șocae.
 
Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Sănătății, Vlad Vasile Voiculescu, respectiv a ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, transmite Administraţia Prezidenţială.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii