Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţinuţi după ce au atacat poliţiştii

ro

14 Apr, 2011 19:27 1386 Marime text

Trei dintre bărbaţii suspectaţi că i-au atacat cu pietre pe poliţişti în localitatea Mihail Kogălniceanu au fost propuşi spre arestare.

La data de 14.04.2011 Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus reţinerea pe o durată de 24 ore şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

Mustafa Samir, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj prev. de art. 239 alin. 2 C.p. şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 321 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 75 lit. a C.p. şi art. 33 lit. a C.p. şi

Mustafa Ibram, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj prev. de art. 239 alin. 2 C.p. cu aplic. art. 37 lit. a C.p. (două fapte) şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 321 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 37 lit. a C.p, art. 75 lit. a C.p. şi art. 33 lit. a C.p.

Mustafa Omer, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj prev. de art. 239 alin. 2 C.p. (două fapte) şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 321 alin. 1 C.p. cu aplic.art. 75 lit. a C.p. şi art. 33 lit. a C.p.

S-a reţinut faptul că, în data de 10.04.2011, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Comunale Kogâlniceanu şi din cadrul Poliţiei Comunitare Kogălniceanu, în urma unor informaţii, i-au depistat pe inculpaţii Mustafa Samir, Mustafa Ibram, Mustafa Omer în timp ce transportau cu auto marca „Dacia Break", cu număr de înmatriculare CT-04-ZOD, trei anvelope sustrase.

Cei trei inculpaţi, deşi au fost somaţi acustic şi luminos să oprească autoturismul condus de către Mustafa Samir, deşi nu posedă permis de conducere, nu au respectat somaţia şi au continuat să ruleze pe mai multe străzi din Com. Mihail Kogâlniceanu.

Ajunşi pe strada Moldovei, Mustafa Samir a oprit autoturismul şi a coborât ascunzându-se în zonă, iar inculpatul Mustafa Ibram s-a îndreptat cu un topor către lucrătorul de poliţie Abdula Sunai din cadrul Poliţiei Comunale M. Kogălniceanu pentru a-l lovi însă a intervenit celălalt lucrător din cadrul Poliţiei Comunitare Şeikamed Endin, care l-a deposedat de topor.

De asemenea inculpatul Mustafa Omer s-a îndreptat cu un topor către lucrătorul de poliţie Abdula Sunai, dar a fost oprit de către Şeikamed Endin, iar inculpatul Mustafa Samir a încercat să lovească organele de poliţie cu ajutorul unei bare de metal.

Ulterior, din imobilul în care se ascunseseră cei trei inculpaţi a ieşit un grup de 5-6 persoane de sex feminin care au încercat să îi împiedice organele de poliţie să îi prindă pe inculpaţi. Astfel inculpaţii au reuşit să se sustragă fiind identificaţi în ziua de 14.04.2011, mai puţin inculpatul Mustafa Omer.

Cu privire la faptele comise de către inculpaţii Mustafa Samir, Mustafa Ibram, Mustafa Omer Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat propunere la Judecătoria Constanţa privind luarea măsurii arestării preventive

„Facem precizarea că inculpaţilor le-au fost respectate drepturile prev. de art. 6 C.p.p. şi art. 171 C.p.p., iar punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au spus procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii