Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul, despre gazele de şist „Sunt pentru explorări. Nu vreau să mai importăm din Rusia la preţul actual”

ro

30 Mar, 2013 01:44 1849 Marime text
Victor Ponta a afirmat vineri seara că se pronunţă în favoarea autorizării explorării gazelor de şist şi, dacă se va dovedi că acestea pot fi extrase în condiţii sigure pentru mediu, va susţine şi exploatarea acestei rezerve.
"Eu sunt pentru explorări şi, dacă se va descoperi că România poate exploata gaze de şist în condiţii sigure de mediu, voi fi în favoare. Nu vreau să mai importam gaze din Rusia, la preţul actual, şi nu vreau să mai fim dependenţi de importuri", a spus acesta, într-un interviu televizat la Antena 3.
El a subliniat că explorarea în acest domeniu "nu se poate mai repede de cinci ani" şi nu are niciun efect asupra mediului.
"Dacă se vor da licenţe de exploatare, se va face doar cu respectarea standardelor americane şi europene de mediu", a subliniat acesta, adăugând: "Este foarte important să nu mai fim dependenţi energetic".
Victor Ponta a subliniat că problema preţului la gaze naturale este "una fundamentală", atât pentru populaţie cât şi pentru industrie care, în lipsa unui preţ redus riscă să devină necompetitivă.
Voestalpine a plecat
Primul ministru a citat ca exemplu cazul companiei VoestAlpine, care a ales statul Texas, Statele Unite, pentru a construi o oţelărie în valoare de 550 milioane euro, atrasa de preţul mic al energiei, pe fondul boomului industriei gazelor de şist, după ce în 2008 semnase un memorandum cu guvernele României şi Bulgariei pentru construirea unui combinat siderurgic in Zona Mării Negre.
Întrebat cum comentează "opoziţia populaţiei" faţă de exploatarea gazelor de şist, Victor Ponta a afirmat că este vorba doar de "unele ecologiste, altele religioase, o combinaţie extrem de interesantă".
"Dacă vom avea gaze din România la un sfert din cele importate din Rusia va fi un lucru extraordinar", a concluzionat primul ministru.
Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii