Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL înaintează Avocatului Poporului cererea de sesizare a OUG privind aleşii locali

ro

04 Sep, 2014 09:16 1627 Marime text
Partidul Naţional Liberal va înainta astăzi Avocatului Poporului cererea de sesizare a Curţii Constituţionale privind excepţia de neconstituţionalitate a OUG nr.55 /2014 privind migraţia aleşilor locali, scrie Agerpres.

''La depunerea sesizării, care va avea loc la ora 10.30, la sediul instituţiei Avocatului Poporului, din strada Eugeniu Carada, nr. 3, sector 3, Bucureşti, vor participa vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, parlamentarii Sorin Roşca Stănescu, Theodor Niculescu şi Florin Alexe'', informează PNL, potrivit Agerpres.

În opinia parlamentarilor ACL, argumentele pentru care solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la Ordonanţa 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală sunt legate de faptul că nu se dovedeşte în niciun fel urgenţa adoptării unui astfel de act normativ.
 
”Dispoziţiile articolului 115 din Constituţie stabilesc că în ceea ce priveşte regimul instituţiilor fundamentale ale statului ordonanţa de urgenţă nu se poate da, ori în acest caz administraţia publică locală este o instituţie fundamentală a statului, având un subcapitol în Constituţie'', a declarat Theodor Nicolescu, potrivit Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii