Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului, sesizare în cazul unei bătrâne care ar fi decedat după ce ar fi așteptat 26 de ore la Spitalul Județean Constanța

ro

13 Jan, 2017 13:25 2228 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei bătrâne care ar fi decedat după ce ar fi așteptat 26 de ore la Spitalul Județean Constanța.
 
Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

„Portalul de știri Evenimentul Zilei a publicat în data de 4 ianuarie 2017 articolul « Ministerul Sănătății dat în judecată de o constănțeancă. Mama ei, o bătrână de 87 de ani, a decedat după ce a așteptat 26 de ore la Urgența Spitalului Județean Constanţa». Conform articolului, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 2017, Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a demarat o anchetă, după ce  Luiza  Rosentzweig a postat pe facebook un filmuleț în care își întreba mama, aflată  pe targă, la Urgența Spitalului Județean Constanța, cum se mai simte după atâtea ore de așteptare. Bătrâna se plângea de dureri îngrozitoare. Fiica susține că mama ei a stat peste 26 de ore, cu viroză și probleme cardiace, fiind deranjată de atitudinea cadrelor medicale din Urgență. Decesul bătrânei a fost anunțat de familie pe facebook”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului remis ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii