Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa susţine că alocarea posturilor de consilieri la Curtea de Conturi se face „pentru ca Mazăre, Oprișan și Duicu să poată dormi liniștiți”

ro

04 Jun, 2014 14:10 2148 Marime text



PNL Constanţa susţine că „modalitatea de alocare a posturilor de consilieri la Curtea de Conturi reprezintă un cadou din partea PSD pentru ca cei precum Mazăre, Oprișan sau Duicu să poată dormi liniștiți atunci când Curtea de Conturi vine să îi verifice”. Liberalii explică, prin intermediul unui comunicat de presă, că „absenţa oricărei persoane propuse de opoziţie pentru posturile de la Curtea de Conturi arată dorinţa PSD de a controla această instituţie”. „Social-democraţii au sfidat orice cutumă parlamentară și au decis ca la Curtea de Conturi coaliția majoritară să ocupe toate posturile, respectiv PSD patru, iar UDMR și PC câte unul”, menţionează PNL Constanţa.
În aceeaşi ordine de idei, liberalii consideră că PSD ar fi încălcat şi „normele legale în cadrul negocierilor liderilor de grup pentru stabilirea unor posturi în Consiliile de Administrație de la BNR  și Radiodifuziunea Română”.
La BNR sunt opt posturi, plus cel de guvernator, care a fost scos din algoritmul politic, iar pentru cele opt, PSD a propus următoarea formulă: PDL, PNL, PC, UDMR și UNPR câte un loc, iar PSD trei. La Radiodifuziune, mandatele au fost distribuite astfel: câte unul  PDL, PNL, PC, UDMR, UNPR și PPDD, iar PSD două.
„Partidul Național Liberal va contesta la CCR modul în care s-au alocat posturile în CA al Radiodifuziunii, fiind singura situație reglementată prin lege, în cazul Curții de Conturi și BNR funcționând o cutumă parlamentară”, se arată în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii