Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP semnează petiția Romanian Community Coalition Parlamentul nu trebuie să fie un paravan al celor certați cu legea

ro

13 Jun, 2014 20:45 2281 Marime text
Parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor semna Angajamentul pentru Combaterea Corupției, inițiat de organizația Romanian Community Coalition, prin care se stabilesc principii clare de acțiune în Parlament, menite să înlăture obstacolele pe care senatorii și deputații le pun în calea Justiției.

„În ultimii ani, Victor Ponta și PSD au împins la limită regulile și au folosit Parlamentul României pentru a-și proteja senatorii și deputații corupți. PMP consideră că transparentizarea și accelerarea procesului de aprobare a cererilor de începere a urmăririi penale pentru parlamentari sunt esențiale pentru buna funcționare a democrației în România. Angajamentul pentru Combaterea Corupției cuprinde o serie de prevederi care, într-un stat democratic, ar trebui să fie de la sine înțelese. Astfel, parlamentarii ar urma să voteze cererile de aprobare a urmăririi penale în termen de 48 de ore de la primirea solicitărilor procurorilor, iar votul pentru încuvințarea sau respingerea unei astfel de solicitări ar urma să fie la vedere. De asemenea, parlamentarii ar urma să se opună inițiativelor legislative care împiedică bunul mers al Justiției și să susțină inițiativele prin care se luptă împotriva corupției”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe același subiect, președintele PMP Elena Udrea a declarat: „Un Angajament pentru Combaterea Corupției este necesar în România zilelor noastre, când mulți senatori și deputați au impresia că sunt deasupra legii și că sunt imuni în fața Justiției prin simpla prezență în Parlament. PMP a fost și va rămâne consecvent în toate voturile referitoare la procesul de justiție".

PMP îndeamnă, de asemenea, toate partidele parlamentare, inclusiv PSD, să semneze această petiție și să respecte cele cinci angajamente referitoare la combaterea corupției.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii