Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China Nouă responsabili ai armatei excluși din parlament. Iată de ce

ro

30 Dec, 2023 08:20 681 Marime text
Steag China. Sursă foto: Pixbay
  • China a exclus din parlamentul său nouă responsabili militari, printre care patru generali din unitatea însărcinată cu rachetele strategice, într-o vastă remaniere care intervine în urma numirii unui nou ministru al apărării vineri, transmite AFP.
     
China a exclus din parlamentul său nouă responsabili militari, printre care patru generali din unitatea însărcinată cu rachetele strategice, într-o vastă remaniere care intervine în urma numirii unui nou ministru al apărării vineri, transmite AFP, conform Agerpres.

Decizia, anunţată vineri seara de agenţia oficială de presă Xinhua după o sesiune a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez la putere, nu a fost explicată până în prezent.

Eşaloanele înalte ale armatei chineze par a fi în plină restructurare de la dispariţia din spaţiul public la sfârşitul lunii august a lui Li Shangfu, numit ministru al apărării în martie, apoi demis oficial în octombrie.

În cele din urmă, Dong Jun a fost numit vineri nou ministru al apărării, punând capăt lunilor de post vacant în această poziţie strategică.

Încă din iulie, autorităţile au anunţat că vor numi o nouă conducere la unitatea însărcinată cu rachetele strategice, în special nucleare. Media au informat la acea dată despre o anchetă de corupţie implicându-l pe fostul său şef al unităţii.

Cei nouă responsabili excluşi vineri din Congresul Naţional al Poporului, parlamentul chinez, au fost membri nealeşi ai acestuia.

Demiterea lor „sugerează că (persoanele demise) fac obiectul unei anchete şi confirmă anumite zvonuri care circulă pe această temă”, estimează firma de consultanţă SinoInsider, cu sediul în Statele Unite şi specializată în politică chineză.

Pentru analistul Lyle Morris, de la think tank-ul american Asia Society, a existat o „legătură între aceşti ofiţeri şi Li Shangfu”.

Noul titular al portofoliului, Dong Jun, a fost până în prezent comandantul marinei, funcţie pe care a deţinut-o din august 2021, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Preşedintele Volodimir Zelenski: Rusia a lansat în jur de 110 rachete asupra Ucrainei noaptea trecută. Cel puțin 10 persoane au murit 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii