Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planeta, încotro?

ro

05 Oct, 2014 19:02 2050 Marime text

Mai mulți laureați ai Premiilor Nobel vor profita de săptămâna anunțării noilor câștigători ai celebrelor distincții pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la starea planetei, grav bolnavă, folosind întreaga lor autoritate într-o pledoarie în favoarea unei schimbări revoluționare a comportamentelor umane, informează France Presse.
 
Încălzirea globală, defrișările, degradarea solurilor și a resurselor din apă, acidificarea oceanelor, poluarea chimică, bolile legate de mediu, lista rănilor planetei este lungă, spun laureații.
 
La Hong Kong, nobeliștii vor discuta despre provocarea pe care o reprezintă posibila creștere a temperaturii cu 4 grade, adică dublul limitei de 2 grade care a fost fixată de comunitatea internațională.
 
În spatele preocupările lor se află concluzia confirmată în mod constant, și cuantificată, că omenirea își depășește cu mult resursele. Raportul Planeta Vie 2014 al WWF, publicat săptămâna aceasta, reamintește că în prezent omul consumă într-un an cu 50% mai multe resurse naturale decât poate regenera planeta.

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii