Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Detalii ştiute doar de anchetatori Percheziţii în Constanţa şi alte judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

ro

18 May, 2016 08:29 2404 Marime text

În această dimineaţă, poliţiştii din Capitală efectuează 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în 3 judeţe, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Aşadar, au loc percheziţii şi pe raza judeţelor Constanţa, Sibiu şi Bihor.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor, materialelor de construcţii, publicităţii şi transporturilor. Astfel, aceștia s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de peste 9.350.000 de lei. 

13 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 3.

UPDATE

Potrivit surselor noastre, în judeţul Constanţa are loc o singură percheziţie, mai exact în Cernavodă, la administratorul unei societăţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii