Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de camata si santaj

ro

08 Apr, 2024 14:50 287 Marime text
                                                                                            Nr. 102  din  04 aprilie 2024
 
 
PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE CAMĂTĂ ȘI ȘANTAJ
 
La data de 4 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, cu sprijinul Secțiilor 21 și 25 au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.
 
În fapt, polițiștii au desfășurat activități într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, bănuit de săvârșirea faptelor fiind un bărbat în vârstă de 51 de ani.
 
În sarcina bărbatului a fost reținută următoarea activitate infracțională:
 
-În perioada 2020-2022, bărbatul ar fi acordat în mai multe rânduri, sume de bani, cu titlu de împrumuturi unui alt bărbat, și ar fi perceput dobândă, în mod nelegal, sumelor restituie de acesta.
 
-Totodată, la data de 4 martie 2024, cel în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, în vârstă de 44 de ani, unde ar fi exercitat presiuni psihice și ar fi amenințat-o pe persoana vătămată cu acte de violență, cu scopul recuperării sumelor de bani datorate.
 
În vederea administrării materialului probator, la data de 4 aprilie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, persoana bănuită de comiterea faptelor fiind condusă la audieri, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
 
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 5 aprilie 2024 față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și șantaj.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii