Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeapsă record pentru un bărbat din Rădăuți. Ce sentință au dat magistrații în cazul bărbatului. Cum acționa acesta

ro

18 Mar, 2018 18:53 1459 Marime text
Un bărbat din Rădăuţi, care se află în penitenciar pentru executarea mai multor pedepse cumulate, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava într-un alt dosar, de tăinuire, la o pedeapsă de 225 de ani de închisoare, însă va executa 30 de ani, informează Agerpres.ro. 
 
Ovidiu Rusu, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Suceava la 3 ani de închisoare, la care s-au adăugat şi alte condamnări din alte dosare.
 

"Contopeşte pedeapsa mai sus menţionată cu pedepsele aplicate pentru infracţiunile constatate prin sentinţa apelată ca fiind concurente cu infracţiunea prezentă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni şi 1.395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni şi 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare", se arată în sentinţa de la Curtea de Apel Suceava.

 
În primă instanţă, la Judecătoria Suceava, Ovidiu Rusu a primit în acest dosar 14 ani şi 6 luni de închisoare.
 
Ovidiu Rusu a fost judecat în multe dosare penale care i s-au întocmit în mai multe judeţe, printre care Suceava, Botoşani, Baia Mare sau Piatra Neamţ.
 
De fiecare dată, Rusu avea acelaşi mode de operare, respectiv îşi aroga calităţi oficiale, de procuror sau judecător de regulă, şi sub aceste funcţii intra în contact cu diferite persoane cărora le promitea rezolvarea unor dosare aflate în instanţă, contra cost.
 
Potrivit anchetatorilor, cele mai multe fapte au fost comise de Ovidiu Rusu în timp ce se afla închis în Penitenciarul Botoşani, iar banii erau încasaţi către prieteni sau rude apropiate ale bărbatului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii