Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O turcoaică în rol de indiancă ”Aylin Cadîr la 26 de ani este cum era Maitreyi la 16”

ro

23 Feb, 2012 09:06 1276 Marime text

Aylin Cadîr a dezvăluit, pentru adevarul.ro, cum a fost aleasă pentru a o întruchipa pe Maitreyi, care a fost pentru ea cea mai grea scenă a piesei cu acelaşi nume, dar şi amprenta pe care a lăsat-o asupra sa contactul cu lumea fantastică prezentată de Mircea Eliade.

A făcut parte din componenţa grupului Pops. A jucat în seriale de televiziune, dar şi în piese de teatru. La 26 de ani, artista de origine turcă a primit rolul titular din "Maitreyi", adaptarea romanului omonim al lui Eliade, în regia lui Chris Simion. Poate cea mai cunoscută dintre cărţile scriitorului, "Maitreyi" a fost pusă în scenă în clubul La Muse din Centrul Vechi al Capitalei.

Romanul viitorului mare istoric al religiilor a beneficiat de o replică scrisă de Maitreyi Devi. Cea alături de care a trăit faimoasa poveste de dragoste în India i-a răspuns prin intermediul cărţii "Dragostea nu moare" ("It Does Not Die"). Chris Simion a combinat versiunile celor doi scriitori, actriţa Maia Morgenstern interpretând rolul unei Maitreyi mature, care rememorează evenimentele, dar văzute prin ochii ei.

Citeşte mai departe pe http://www.adevarul.ro/cultura/turcoaica-indianca-Aylin-Cadir-Maitreyi_0_651534844.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii