Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:49 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O petiție online pentru demiterea lui Gabriel Oprea a fost deja semnată de mii de oameni

ro

23 Oct, 2015 21:17 1551 Marime text
 
În această seară, pe site-ul petitieonline.com a apărut o petiţie online ce are ca tiblu „Demisia, Oprea! Încetaţi abuzul de coloane oficiale!”.
 
În petiție apare scris sloganul „Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale! Încetați abuzul de legitimații! STATUL SUNTEM NOI!”, iar acest document ce cere deisia vicepremierului pentru securitate naţională.
Până în acest moment petiția a fost semnată deja de peste 7.000 de oameni.

Constanța este pe locul 4 în ceea ce privește numărul de voturi oferite până acum. 

Iată top 10 orașe cu cele mai multe semnături până la această oră, așa cum se arată pe site-ul petitieonline.com. 

1.  Bucuresti    2 820    40.09 %
2.  Iasi                 214    3.04 %
3.  București        197    2.8 %
4.  Constanta       177    2.52 %
5.  Timisoara        172    2.44 %
6.  Brasov             163    2.32 %
7.  Cluj-Napoca     147    2.09 %
8.  Galati               134    1.9 %
9.   Ploiesti           132    1.88 %
10. Sibiu               129    1.83 % 
 
Iată mesajul publicat pe site-ul petitieonline.com integral:
 
„Polițistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a murit marți seară, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă din Capitală. Moartea sa tragică a adus la lumină un abuz petrecut în acele cirscumstanțe, pentru care autorul trebuie să răspundă. Prin urmare:
 
Solicităm demiterea ministrului Gabriel Oprea pentru abuzul de funcție în folosirea ilegală a coloanelor oficiale.
Cerem Parlamentului demararea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale în trafic și a însemnelor oficiale de către mașinile oficiale ale instituțiilor (inclusiv afișarea însemnelor oficiale pe mașini private).
Cerem Parlamentului să legifereze limitarea strictă a coloanelor oficiale doar pentru Președintele țării, pentru șeful Guvernului și doar pentru situații de urgență, necesitatea folosirii trebuind să fie explicată prin documente publice, transparentizate post-factum, în fiecare caz.
Solicităm interdicția afișării logo-urilor, legitimațiilor și însemnelor oficiale ale unor instituții ale statului de către demnitari, oficiali sau alți angajați ai diverselor instituții (Parlament, ministere, alte autorități). Există tendința intimidării poliției prin afișarea acestor însemne. Ele trebuie limitate strict pentru folosința locurilor de parcare ale instituției și ar trebui să fie ilegală (asimilabilă abuzului de functie) afișarea lor pe drumuri publice.
Solicităm demiterea șefilor Brigăzii Rutiere a Capitalei și a comisarilor care au permis folosirea ilegală de către ministrul Gabriel Oprea a coloanei oficiale în data de 20/10/2015 din care a făcut parte agentul de poliție Bogdan Gigină.
Solicităm demiterea și tragerea la răspundere a celor responsabili pentru marcarea lucrărilor publice de pe strada Știrbei Vodă.
Îndemnăm șoferii să respecte semnalele luminoase ale ambulanțelor, pompierilor și ale altor utilitare de real interes public. Observăm cu îngrijorare că din cauza abuzului de coloane oficiale, autovehiculele care salvează vieți încep să fie ignorate. Pot muri oameni din cauza iresponsabiltății unor demnitari care cred că timpul lor e prea important ca să stea cu noi în trafic. Trafic pentru care nu oferă soluții.
Solicităm autorităților să nu mai abuzeze de resursele Poliției Rutiere, știut fiind faptul că o mare parte din timpul de teren al acestora este dedicat însoțirii și dirijării traficului pentru coloanele oficiale.”


Sursă foto: debanat.ro și petițieonline.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii