Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiție online lansată de USR prin care le cere românilor că spună „NU Creșterii Taxelor!"

ro

14 Aug, 2023 12:04 1432 Marime text
Partidul Uniunea Salvați România a creat o petiție online pentru care au semnat deja 2000 de persoane prin care se solicită Guvernului să nu crească taxele.

„USR se opune creșterii taxelor și cere Guvernului Ciolacu să oprească jaful din bani publici, să taie pensiile speciale și să facă reformele prevăzute în PNRR, astfel încât să aducem în țară cele 28 miliarde de euro de la Bruxelles pentru a putea implementa reformele esențiale pentru bunăstarea economică a României", se arată în descrierea petiției.

Context

„Guvernul Ciolacu se pregătește să crească taxele pentru populație și firme, dar refuză să taie pensiile speciale.
Deficit Record: Guvernul vrea să crească taxele pentru a acoperi o datorie de 43 miliarde de lei - o gaură creată de PSD și PNL în ultimii 2 ani.

Locuri de Muncă în Pericol: Cei peste 2 milioane de angajați din microîntreprinderi și PFA-uri vor fi grav afectați, urmând să plătească de până la 5 ori mai mult taxe către stat.

Sectoare Esențiale Afectate: Domeniile IT, construcții și agricultură sunt, de asemenea, vizate, deși taxele pe muncă sunt mai mari decât în țări precum Elveția sau Norvegia.

Pensiile Speciale Intacte: Deși se cheltuiesc 12 miliarde de lei anual pentru aceste pensii, Guvernul Ciolacu nu face nicio mișcare pentru a le reduce.

Oportunități Pierdute: Fără reforme esențiale, România a pierdut 53 milioane de euro din PNRR, și riscă să piardă alte sute de milioane de euro.

Nu e Prima Dată: PSD și PNL au crescut taxele și anul trecut, când din cauza supraimpozitării contractelor part-time, peste 270.000 de locuri de muncă au fost desființate", mai susțin în textul petiției reprezentanții USR.
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

LIVE USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii