Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

ro

11 Apr, 2022 00:00 2144 Marime text
  • Un grup de locuitori din Zona Peninsulară s-au adresat printr-o petiție la Instituția Prefectului județului Constanța, cu privire la Regulamentul de acces în acest cartier al municipiului
  • Din răspunsul formulat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constănțenii au aflat că Instituția Prefectului a anunțat Consiliul Local Constanța încă din data de 25.02.2022 că au fost identificate mai multe neconformități cu privire la HCL 294/2021 care instituie Regulamentul
  • În același timp, Instituția Prefectului a comunicat faptul că instituția se află încă în termenul pentru exercitarea tutelei administrative
 
 

 
Un grup de locuitori din Zona Peninsulară s-au adresat printr-o petiție la Instituția Prefectului județului Constanța, cu privire la Regulamentul de acces în acest cartier al municipiului.
 
Din răspunsul formulat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constănțenii au aflat că Instituția Prefectului a anunțat Consiliul Local Constanța încă din data de 25.02.2022 că au fost identificate mai multe neconformități cu privire la HCL 294/2021 care instituie Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară.
 
În același timp, Instituția Prefectului a comunicat faptul că instituția se află încă în termenul pentru exercitarea tutelei administrative (adică pentru verificarea legalității actelor administrative emise de Consiliul Local).
 
 
Ulterior, locuitorii din Peninsulă au trimis solicitări atât la secretarul Consiliului Local, cât și la Prefectură pentru a afla exact care sunt neconformitățile semnalate prin adresa 4423/25.02.2022.
 
„Deci, Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să revoce în tot sau în parte HCL 294/2021. Întrebarea este, cât timp așteaptă? Altă întrebare ar fi, ce face Consiliul local?”, spune o altă constănțeancă supărată.

La rândul său, o parte dintre consilierii locali susțin că nu sunt în temă cu adresa pe care Prefectura ar fi trimis-o Consiliului Local Municipal, aceștia nefiind informați în legătură cu solicitarea reprezentantului Guvernului în teritoriu.



Vă reamintim că încă din septembrie 2021, prefectul Silviu Coșa a afirmat la ZIUA Live că echipa de la Prefectură se va apleca și asupra Regulamentului privind accesul auto în Piața Ovidiu din Constanța.
 
Petiția locuitorilor din Peninsula a fost trimisă și la Guvernul României, însă deocamdată nu au primit un răspuns.
 
Amintim, prima hotărâre în cauză, prin care Tribunalul Constanța a decis ridicarea imediată a barierelor de acces în Zona Peninsulară, a fost luată la data de 15 decembrie 2021.
 
Astfel, barierele au fost ridicate la exact o lună de la instalarea lor din 15 noiembrie 2021, odată cu intrarea în vigoare a noului Regulament de acces în Zona Peninsulară a Constanței.
 
Hotărârea a fost atacată în recurs, de către avocații Consiliului Local Constanța, astfel că, acum, Curtea de Apel Constanța va avea cuvântul final în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
ZIUA LIVE. Prefectura Constanța ar putea solicita modificarea unor prevederi din Regulamentele parcărilor și cel privind accesul auto în Piața Ovidiu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii