Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia rupe buzunarele. Mai scump ca în Portugalia, Grecia sau Cipru

ro

16 Jul, 2012 22:44 1124 Marime text

Staţiunea românească Mamaia rupe buzunarele la masă. Este mai scump ca în Portugalia, Grecia sau Cipru. Nu mai vorbim de Bulgaria.

După calculele Federaţiei Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR), România ocupă locul doi, în urma Bulgariei, în topul celor mai ieftine destinaţii turistice de litoral din Europa. Cu toate acestea, potrivit ultimului studiu al Poştei Britanice (Post Office) privind coşul de vacanţă, în care sunt monitorizate preţurile a opt produse alimentare şi nealimentare de uz comun în 40 de destinaţii de vacanţă, dar printre care nu se află şi România, ţări precum Bulgaria, Turcia şi Portugalia au devansat Spania în topul celor mai mici preţuri, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate, o cină pentru două persoane, care include şi un vin local, la un restaurant din Mamaia costă în medie 39 de euro, mai mult decât în staţiunile din Portugalia, Grecia, Cipru sau Bulgaria, unde preţurile sunt cuprinse între 28 şi 38 de euro, reiese din datele FPTR şi ale Post Office.

Coşul de vacanţă analizat include o masă pentru doi adulţi (cina), cu o sticla de vin, servita la un restaurant cu specific local, un pachet de tigari, o cremă de protecţie solară cu factor 15, o sticlă de bere locală, o apă minerală, o ceaşcă de cafea la o cafenea sau bar şi o sticlă de Coca-Cola.

Statistica românească arată că anul trecut România a avut 7 milioane de turişti (sosiri în hoteluri), din care 78,4% (aproape 5,5 milioane) români, şi 21,6% (1,5 milioane) turişti străini, ponderi apropiate de cele din anul 2010. Chiar dacă ambele categorii au înregistrat creşteri anul trecut, nivelul este atât de scăzut încât cifrele nu le provoacă bucurii decât celor care vor să le exploateze politic.

 http://www.ziuaveche.ro/business-2/economic/mamaia-rupe-buzunarele-mai-scump-ca-in-portugalia-grecia-sau-cipru-107832.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii