Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:38 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai puţini votanţi! Autoritatea Electorală Permanentă a făcut public numărul total de alegători din România!

ro

05 Jan, 2016 18:15 767 Marime text


Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 4 ianuarie este de 18.272.623, cu 5.025 mai puţini faţă de ultima informare publică transmisă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), pe 3 decembrie 2015, când numărul total al alegătorilor înregistraţi era de 18.282.648. 

Potrivit unui comunicat remis de AEP, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia. 

Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. 

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii