Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Indiferent de tertip… Nu suntem amnezici!

ro

29 Mar, 2016 00:00 1825 Marime text

 
Deşi toate sondajele de opinie le demonstrează, fără echivoc, faptul că românii vor transparenţă, sinceritate şi implicare din partea politicienilor care aspiră să le reprezinte interesele la nivel local sau central, partidele dau dovadă de ignoranţă totală. Mai trist este faptul că ne mint în faţă, încearcă să ne prostească şi ne cred amnezici.
 
Dovezi în susţinerea afirmaţiilor anterioare sunt multiple, recente şi oferite atât de partide care se autoproclamă drept alternativă la actuala clasă politică, cât şi de către partidele cu tradiţie, care pretind că se primenesc şi promovează oameni noi.
 
Mai trist este faptul că, prin faptele şi declaraţiile unor lideri politici, caracterizează alegătorii drept proşti, uituci, superficiali sau neinformaţi. Pentru a exemplifica, la început, vă aduc în atenţie un demers lăudabil, de altfel, al noului preşedinte al organizaţiei municipale PNL Constanţa şi aspirant la fotoliul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Restructurarea marca Vergil Chiţac în PNL Constanţa presupunea ca zece locuri din Biroul Politic Local să fie alocate reprezentanţilor „societăţii civile neangajate politic“. Însă, în lista celor ce i s-au alăturat, am descoperit două nume care ne erau cunoscute… de pe scena politică locală.
 
Este vorba despre Andrian Sirojea Mihei şi Cătălin Anghel. Pentru împrospătarea memoriei, primul a fost deputat de Constanţa în legislatura 2004-2008, ales din partea PUR transformat în PC, la vremea respectivă fiind chiar preşedinte al organizaţiei judeţene PUR Constanţa, iar pe 7 octombrie 2006, devenea membru cu acte în regulă al PNL Constanţa. Despre celălalt vă amintesc faptul că, în 2012, era liderul organizaţiei judeţene a Partidului Noua Republică şi îşi dorea să ajungă parlamentar din partea ARD deoarece „din Parlament trebuie începută lupta pentru calitate“. În aprilie 2014, Anghel demisiona de la şefia filialei PNR Constanţa, precizând că politica este o activitate care presupune responsabilitate şi respectabilitate, iar în România nu există suficientă maturitate politică la multe dintre partidele prezente în piaţa publică.
 
Convinşi că vor atrage votanţii de partea lor, liderii locali ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) - căci Mişcarea Populară nu mai există, cu ajutorul instanţei - critică adversarii politici şi-i acuză că „fac reformă de ochii lumii“. Dar la ei în ogradă de ce nu se uită? De ceva vreme, ne prezintă candidaţii pe care-i susţin să obţină funcţii de primar în diverse localităţi, mare parte dintre ei fiind oameni luaţi de la partidele care „se reformează de ochii lumii“, unii dintre ei, veşnici aspiranţi la mandatele de primar şi care, pentru că nu au reuşit să obţină ce doreau, încep să critice formaţiunile părăsite, să aducă acuze fără nicio dovadă palpabilă…
 
Oare când se vor lepăda politicienii noştri de prostul obicei de a subestima electoratul? Toţi, indiferent de partidul reprezentat, trebuie să înţeleagă: nu suntem proşti! Nu suntem amnezici!... Deci, nu ne puteţi păcăli, indiferent de tertipul la care apelaţi. Veţi constata în ziua scrutinului! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii