Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Surse Ar fi plătit 10.000 de euro pentru uciderea fostului soţ

ro

27 Feb, 2013 15:12 2079 Marime text

conferinta.jpgO femeie şi iubitul ei au ajuns în Arestul Poliţiei Constanţa, după ce ar fi încercat să ucidă un om de afaceri, potrivit unor surse. Victima pare să fie chiar fostul şoţ al femeii. Din câte se pare, bărbatul arestat ar fi primit de la femeie suma de 10.00 de euro pentru a executa planul. Din primele date reiese că victima ar fi Daniel Tiberiu Vădineanu.

UPDATE:

Comisarul şef Adrian Rapotan a declarat că Daniel Tiberiu Vădineanu a fost sesizat la data de 21 februarie cu privire la faptul că soţia sa caută un om care să-l ucidă. Împotriva bărbatului, spun anchetatorii, complota Liliana Vădineanu, soţia sa, şi Daniel Sas, iubitul femeii. Femeia ar fi dat un avans în Germania unui bărbat pentru a-i lichida soţul, însă acesta nu s-a ţinut de cuvânt.

Poliţiştii spun că femeia a mai apelat la serviciile altor trei persoane pentru a-şi duce la bun sfârşit planul.

UPDATE 1: Tribunalul Constanța i-a pus în libertate pe Liliana Vădineanu și Daniel Sas.

UPDATE 2 - Oficial de la IPJ Constanţa: Două persoane au fost reţinute de poliţiştii constănţeni fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii deinstigare la omor calificat.

 Astăzi 27 februarie a.c. februarie a.c., ora 17.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat un caz privind dejucarea punerii în aplicare a unei infracţiuni de instigare la omor calificat.

La aceasta au participat comisar şef Rapotan Adrian împuternicit la comanda IPJ Constanţa, comisar şef Manea Camil adjunct al IPJ Constanţa şi procuror Matei Dragomir din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

La data de 26.02.2013, ora 16.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DIPI, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au depistat pe V. Liliana de 36 ani, din Tulcea şi pe S. Daniel Lucian, de 32 de ani din Năvodari, ambii stabiliţi fără forme legale în municipiul Constanţa, faţă de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat. Din investigaţiile efectuate oamenii legii au stabilit că cei doi au contactat în Germania un bărbat dispus să-l ucidă pe fostul soţ al Lilianei V., căruia i-au plătit un avans. Acesta şi-a însuşit însă banii şi a dispărut. Cei doi au contactat alţi doi indivizi cu care s-au înţeles pentru punerea în aplicare a planului, iar aceştia doi au contactat pe un al treilea individ cu care să comită fapta. Suma pentru care picaseră la învoială varia între 13.000 şi 22.000 euro. Liliana V. nu a onorat însă avansul datorat celor 3 bărbaţi, fiindu-i teamă că va pierde şi aceşti bani, drept urmare, aceştia l-au anunţat pe fostul ei soţ despre intenţiile sale. Cel vizat, a sesizat IPJ Constanţa la data de 22 februarie, ce a demerat de îndată verificări, la data de 26 februarie  a.c., depistând cele două persoane care au fost reţinute pentru instigare la omor calificat prin împuşcare, neurmată de executare. Din datele obţinute până la aceste moment, mobilul acţiunii celor doi suspecţi ar fi fost unul de ordin financiar. Liliana V. şi Daniel Lucian S. vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 3:

Curtea de Apel Constanţa decide, în această seară, dacă se impune menţinerea în arest a celor două persoane. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii