Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:16 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Imagini de la eveniment Dezbatere publică la Cumpăna. Bugetul comunei, la mâna locuitorilor (galerie foto)

ro

15 Feb, 2018 17:13 699 Marime text
Sala Casei de Cultură Cumpăna găzduiește în această seară dezbatere publică, în care vor fi analizate trei subiecte. Este vorba despre: bugetul local de venituri şi cheltuieli al UAT Cumpăna pentru anul 2018; bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al SC Salubrizare şi Gospodărire Cumpăna; bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Clubului Sportiv Cumpăna. Dezbaterea va avea loc la ora 17.00, la Casa de Cultură din Cumpăna.

În cadrul evenimentului, sunt prezenți în jur de 200 locuitori ai comunei Cumpăna.

UPDATE: Primarul Mariana Gâju prezintă locuitorilor comunei, valoarea bugetului pe anul 2018. Potrivit ei, bugetul pe anul acesta este de 52.416.204 lei, în creștere față de anul trecut.

UPDATE2: ”Banii pe care îi încasăm din taxe și impozite locale îi utilizăm pentru iluminatul public, întreținerea unităților școlare din comună”, spune Mariana Gâju.

”Din taxele și impozitele locale în bugetul comunei intră 8,5 milioane de lei. Însă cheltuiele cu iluminatul public, întreținerea instituțiilor publice ne costă peste 9,1 milioane de lei" a transmis edilul comunei.

”În acest an, autoritatea publică locală are în plan să modernizeze drumurile din comunaă - 20 de kilometri”, a declarat primarul.

UPDATE3: Trei străzi - Mioriței, Țepeș Vodă și Narcisei - în total 1,4 km sunt și ele în atenția Primăriei. Acestea vor fi modernizate, după ce va fi finalizată procedura de achiziție.

Alt proiect se referă la construirea unei grădinițe cu program prelungit, care va fi amplasată în zona blocurilor ANL.

UPDATE4: "Am depus nouă proiecte pe programul de dezvoltare locală. Din acestea, partru ne-au fost aprobate" a mai anunțat Mariana Gâju.

O altă investiție este complexul sportiv ”Sfântul Nicolae”, realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

UPDATE5: Viața sportivă îi disciplineză pe copii. Ca să ajungă într-o echipă de elită a Cumpenei, acești copii trebuie să aibă media 7", le-a spus celor prezenți edilul șef al comunei Cumpănă.

Nu a fost uitat nici liceu din comună. Acesta urmează să fie anvelopat.

De asemenea, în bugetul pe acest an, este cuprins și programul de amenjare și reabilitare a trotuarelor, începând la intrarea în comună, până la biserica Sfânta Paraschiva.

UPDATE6: În buget mai este cuprins și reactualizarea planului urbanistic zonal al comunei, carte de naștere a comunei care privește atât intravilanul, cât și extravilanul.

”Anul trecut au fost eliberate 300 de autorizații de construire. Avem acum 400 de certificate de urbanism”, a declarat primarul.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii