Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:36 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, primul mesaj adresat românilor (video)

ro

21 Sep, 2015 22:26 1130 Marime text
Noul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, în primul lui mesaj adresat românilor de la preluarea postului, vorbește în limba română și menționează că este onorat de alegerea făcută de Barack Obama de a reprezenta America în România”.
 
Prin urmare, abia sosit la Bucureşti, ambasadorul Hans Klemm a ales să se prezinte românilor într-un videoclip pe YouTube. „Doresc să avem un dialog, deschis și productiv, în persoană sau online”, le spune ambasadorul românilor.
 
Transcrierea mesajului său video:
 
„Bună ziua! Sunt Hans Klemm, noul Ambasador al Statelor Unite în România. După mai mult de treizeci de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint America în România.
 
Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din  universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci  sunt fermecat de cultura, limba și istoria României.
 
Astăzi,  avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace.  Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate, să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră  contra corupției, să extind comerțul bilateral și investițiile, să întăresc relaţiile dintre poporul american și poporul român.
 
Doresc să avem un dialog, deschis și productiv, în persoană sau online. Soția mea, Mari, şi eu abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viaţă și să ne întâlnim în scurt timp. 
 
Aşadar, pe curând!”


Sursa foto: www.dcnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii