Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul a părăsit funcția Guvernul Turciei a demisionat

ro

09 Jun, 2015 21:28 1154 Marime text
 
Președintele turc Recep Tayip Erdogan, a acceptat, astăzi, demisia premierului Ahmet Davutoglu. Acesta va asigura gestionarea problemnelor până la formarea noului guvern, informează Agerpres.

Formațiunea lui Davutoglu, Partidul Justiției și al Dezvoltării (AKP, islamo-conservator),  s-a clasat în fruntea scrutinului de sâmbătă la alegerile legislative, însă a pierdut majoritatea în Parlament. 

Astfel, partidul va dispune de numai 258 de locuri în Parlament, din cele 550 existente, o situaţie în care formaţiunea preşedintelui Erdogan este constrânsă pentru prima dată să formeze un guvern de coaliţie. Singurele soluții au fost fie formarea un guvern de coaliție cu un guvern de opoziție, fie pentru cea a a unui guvern minoritar. Înaintea scrutinului însă, cele trei partide din opoziției afirmau că vor refuza un guvern de coaliție cu AKP.

Termenul pentru costituirea unui nou guvern este de 45 de zile, iar dacă acest termen nu va fi respectat, președintele Erdogan ar putea dizolva Parlamentul și rechema alegătorii la urne.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii