Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul de Iniţiativă Civică Peninsula inventariază străzile distruse din zona veche a Constanţei

ro

17 Jun, 2019 13:32 2731 Marime text
Reabilitarea Pieței Ovidiu cu fonduri europene - proiect în valoare totală de 37.934.638,30 de lei - a schimbat fața centrului istoric al Constanței. Povestea frumoasă a durat însă puţin, după ce  21 de străzi au fost reabilitate și modernizate. Asta până de curând când lucrările efectuate în zonă au confirmat că nu facă față „testelor” unor „binevoitori”. Așa s-a ajuns în situația că, la un an de la definitivarea lucrărilor, turiștii, locuitorii din zonă, dar și trecătorii ocazionali să aibă posibilitatea de a admira un deosebit „puzzle“ în zona veche a orașului. Din păcate, însă, piesele care lipsesc sunt chiar pavelele!
Unele străzi din zona peninsulară a municipiului Constanţa arată ca după bombardament. Dovadă sunt imaginile surprinse de reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula care fac pe cont propriu un inventar al situaţiei arterelor din zonă care au beneficiat de pavale noi în urmă cu doar câţiva ani. Cele mai afectate sunt străzile Revoluţiei, Remus Opreanu şi Arhiepiscopiei. Pe ultima dintre ele, cineva a decis, să toarne nişte ciment pentru astuparea unei gropi, cu toate că întreaga lucrare din Peninsulă ar trebui să fie încă în garanţie.
În urmă cu trei ani, constructorul care efectuat lucrarea în această zonă, societatea ABC Val SRL, spunea că: „Garanția lucrării nu acoperă și zona de furt”.  Contractul „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța“ a avut o valoare totală de 29.543.222,71 lei. Licitația a fost câștigată de asocierea ABC Val - SCD Antrepriză Construct. Situația actuală din Peninsulă nu ar fi o premieră când vine vorba de lucrările efectuate de ABC Val. 

sursa foto: Facebook-fotografiile apartin locuitorilor din zona Peninsulară.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii