Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţii pentru reabilitarea centrului istoric Locuitorii Constanţei pot face parte din grupul de lucru

ro

05 Apr, 2019 00:00 1464 Marime text
Soluţii pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric al oraşului  - acesta este obiectivul proiectului european “ALT/BAU - Transfer Networks Alternative Building Activation Units”, din cadrul Programului Operaţional URBACT 2014-2020. În ultima şedinţă de Consiliul Local Municipal a fost aprobată aderarea municipiului Constanţa în cadrul acestui proiect, alături de alte cinci oraşe europene care se confruntă, la rândul lor, cu fenomenul de degradare a clădirilor vechi.

Proiectul reprezintă de fapt o reţea de transfer prin care, timp de doi ani, toate oraşele participante împărtăşesc idei, soluţii, dar şi modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua şansă imobilelor istorice degradate. Ghidul în tot acest proiect este oraşul Chemnitz din Germania, unde a fost înfiinţată o agenţie care uneşte autorităţile locale cu proprietarii, investitorii şi utilizatorii clădirilor istorice, pentru a găsi împreună soluţii de salvare a acestor imobile.

În acest sens, la nivelul municipiului Constanţa a fost creat un grup de lucru local, denumit ULG URBACT Local Group, care conectează autorităţile locale cu proprietarii, investitorii şi asociaţiile de proprietari din zona peninsulară.
 
Timp de doi ani, grupul de lucru va organiza întâlniri periodice pentru identificarea problemelor şi găsirea de soluţii în vederea revitalizării centrului vechi al oraşului nostru. Peste 30 de persoane fizice, juridice sau instituţii care îşi desfăşoară activitatea în zona peninsulară au participat deja la o întâlnire a ULG, iar primul obiectiv fixat este acela de completare a fişelor tehnice aferente fiecărui imobil din zona peninsulară.

Conform ultimelor verificări efectuate în teren de experţi din cadrul municipalităţii, aproximativ 70% dintre clădirile aflate în centrul vechi au nevoie de lucrări de reparaţii şi consolidare. Cei care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea în zona peninsulară sunt aşteptaţi să facă parte din grupul de lucru.
Înscrierile au loc până la sfârşitul lunii aprilie, pe adresa de e-mail: urbact@primaria-constanta.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii