Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:53 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Pavel Cochior, avocat în Baroul Bucureşti, reţinut pentru trafic de influenţă

ro

16 Jul, 2014 14:03 1226 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpatului Cochior Bejan Pavel, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.
 
Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la 3 martori denunțători suma de 19.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.
De asemenea, inculpatul a promis că îi va determina pe judecători să pronunţe o decizie favorabilă  (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) față de unul dintre denunțători.
Inițial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a “mișca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.
 
Inculpatului Cochior Bejan Pavel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 16 iulie 2014, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii