Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:56 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CRJ spune că președintele României trebuie să vină în stradă

ro

06 Nov, 2015 00:01 515 Marime text
Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a adresat, joi seara, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, în care afirmă că acesta „nu înțelege semnificația termenului de societate civilă”, șeful statului fiind îndemnat să vină în stradă dacă vrea să cunoască doleanțele cetățenilor.
 
„Domnule Președinte Klaus Iohannis sunteți într-o eroare profundă. Vă explicăm de ce: Nu înțelegeți semnificația termenului de societate civilă. Ea reprezintă tot ceea ce nu este înregimentat în instituțiile publice, fie sub formă organizată, respectiv cu personalitate juridică, fie fără această organizare. Adică și noi, cei de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ), dar și cei care se află în stradă, suntem societate civilă. Fiecare dintre noi dorim ceva, uneori același lucru, alteori nu. Nu există termenul reprezentativitate, pentru că este incompatibil cu libertatea de asociere, fie aceasta formală sau informală. Prin urmare, nu puteți invita la consultări nici coaliții de organizații neguvernamentale cu largă recunoaștere publică și nici persoane dintre manifestanți care au un grad ridicat de reprezentativitate, pentru că nu credem că există așa ceva. Nu au fost inventate până acum, în lumea democratică, cu tradiție asociativă, criterii pentru cerințele dumneavoastră'', se precizează în Scrisoarea deschisă semnată de Georgiana Iorgulescu, director executiv al CRJ, potrivit Agerpres.
 
„Dacă scopul invitației dumneavoastră este acela de a afla doleanțele cetățenilor, atunci trebuie să vă deplasați în stradă. Între timp, socotim că e timpul să vă asumați în integralitate mandatul constituțional'', se mai precizează în document.
 
Sursa foto: www.cji.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii