Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Deputaţii moldoveni ar putea fi lipsiţi mai uşor de imunitate

ro

25 Jun, 2014 12:49 1186 Marime text
Deputaţii moldoveni au putea fi trași la răspundere pentru orice încălcare, cu excepția declarațiilor politice. Comisia juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv proiectul de lege privind lipsirea de imunitate a deputaţilor.

Potrivit documentului, aleşii vor putea fi reţinuţi, arestaţi, percheziţionaţi, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, şi trimişi în judecată fără aprobarea Parlamentului. La fel ca până acum, deputaţii nu vor fi persecutaţi sau traşi la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile publice în exercitarea mandatului. Proiectul de lege care îi lasă pe aleşi fără imunitate a fost iniţiat de deputaţii din majoritatea parlamentară.

Pentru a deveni lege, documentul de modificare a Constituţiei are nevoie de susţinerea a cel puţin 68 de deputaţi. În prezent, imunitatea parlamentară poate fi ridicată la solicitarea Procuraturii Generale, cu votul majorităţii deputaţilor.

Proiectul a fost inițiat de liberal-democrați în 2012, iar in noiembrie a fost avizat pozitiv de Curtea Constituțională. În prezent, imunitatea parlamentară poate fi ridicată la solicitarea Procuraturii Generale, cu votul majorităţii deputaţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii